Terhesgondozás

A Medconnexus Gyógyászati Központban kiemelt szerep jut a terhesgondozásnak, azon belül is a magzat fejlődésének rendszeres ultrahangvizsgálatokkal történő ellenőrzésének. Célkitűzésünk, hogy mind az édesanya, mind pedig a magzat egészségét szorosan obszerválva kísérjük végig a terhességet családtervezési tanácsadástól egészen a szülésig. A terhesgondozás elengedhetetlen elemeként a terhesség első igazolásától az egész terhesség során nyomon követjük ultrahanggal a magzat és a méhlepény méhen belüli elhelyezkedését, fejlődését. A magzati fejlődés és állapot diagnosztikájának részeként flowmetriás (áramlás-diagnosztikai) és CTG vizsgálatokat végzünk.

A vizsgálati protokolloknak megfelelő időpontokban elvégezzük a szükséges paraméterek mérését, mint például a tarkótáji bőrredő, az orrcsont, vagy a magzati vesék mérését. Az 5 dimenziós felvételekkel családi eseménnyé emeljük a várandósok gondozását.

A terhesgondozás során kórházi ellátást igénylő várandósok és a szülészeti ellátás háttérintézménye a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, mely a szülészet és a rizikóterhességek ellátásának egyik legmeghatározóbb intézete Magyarországon.