Egészségmegőrző radiológiai szűrővizsgálatok -20% kedvezménnyel!

Radiológiai szűrőcsomagjainkat egyaránt ajánljuk azon páciensek számára, akiknek akut panaszai vannak, és azoknak, akik szeretnének általános képet kapni jelenlegi egészségi állapotukról.
Az egészségügyi szűrővizsgálatoknak kiemelt szerepük van a prevencióban, és segítségükkel feltárható a különböző fájdalmas tünetek, szervi elváltozások pontos oka is. A legtöbb időben diagnosztizált betegség szakszerű terápiával visszafordítható, és az egészség helyreállítható!
Válassza ki az Önnek megfelelő kombinált szűrőcsomagot, melyhez most 20% kedvezménnyel juthat hozzá!

  Mikor ajánljuk szűrővizsgálatainkat?
 • A családban előforduló örökletes betegségek esetén (pl. daganatos megbetegedések, szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség)
 • Stresszes életmód esetén
 • Mozgásszegény életmód és/vagy ülőmunka esetén
 • Dohányzás esetén
 • Újonnan jelentkező, tartósan fennálló, ismeretlen eredetű panaszok esetén
 • Ha több éve nem volt szűrővizsgálaton

  Szűrőcsomagjaink az alábbi vizsgálatokat tartalmazzák:
 • Kétirányú mellkas röntgen
 • Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat
 • Komplex emlő vizsgálat (mammográfia + ultrahang)
 • Here ultrahang vizsgálat
 • Nyaki lágyrész és pajzsmirigy ultrahang vizsgálat
 • Carotis doppler ultrahang vizsgálat

Miért hasznos a kétirányú mellkas röntgen?

Mellkasröntgenre általában szív-vagy tüdőpanaszok esetén van szükség, mint például a mellkasi sérülés vagy fájdalom, légszomj, tüdőgyulladás vagy daganat gyanúja stb. A mellkas felvétel segíthet annak eldöntésében, hogy a fennálló tünetek tüdő, szív vagy egyéb eredetűek-e, és irányt szabhat a további kivizsgálások számára is.
Míg a hagyományos, röntgenfelvétellel bizonyos elváltozások esetleg rejtve maradhatnak, a kétirányú felvétellel minimális sugárterhelés mellett sokkal precízebb diagnosztikai pontosság érhető el.

Miért hasznos a hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat?

A hasi ultrahangvizsgálat abban az esetben javasolt, ha hasi és deréktáji, valamint gyomor- és bélrendszeri panaszok okára keresünk magyarázatot. A vizsgálat fényt derít a vese, az epe és hasnyálmirigy panaszok eredetére, valamint megmutatja a lép, a húgyhólyag, a máj, a méh, a petefészkek, illetve a prosztata állapotát.

Miért fontos a komplex emlő vizsgálat (mammográfia + ultrahang)?

A komplex emlővizsgálat a fizikális, tapintásos vizsgálatból, a mammográfiából és az emlő, valamint a hónalj ultrahang vizsgálatából áll. 35 éves kor alatt az emlők és a hónalj elváltozásainak kimutatására elégséges az ultrahang vizsgálat, a 35 év feletti nők esetében az ultrahangot fontos kiegészíteni mammográfiával is. A komplex emlővizsgálat alkalmas a nők körében leggyakrabban előforduló daganat, az emlőrák igen korai kiszűrésére, valamint egyéb elváltozások (pl. ciszta, fibroadenoma, stb.) kimutatására. Komplex emlővizsgálat a rendszeres, (évenkénti vagy kétévenkénti) szűrésen túl mielőbb szükséges a tapintható csomók, a mell bőrén található elváltozások, a mellbimbó behúzódása, vagy váladékozása esetén is.

Miért fontos a here ultrahang vizsgálat?

A here ultrahangos vizsgálata - a prevenciós szűrés mellett- indokolt lehet tapintható eltérés (tumor vagy ciszta gyanú), heretáji fájdalom, gyulladásos folyamatok, illetve a herezacskót ért sérülés esetén.
A vizsgálat során áttekinthető a here szöveti szerkezete, a here körüli vénák, a herezacskó rétegei, valamint a mellékhere állománya és kimutathatók a gyulladásos megbetegedések, heresérvek, daganatok, a visszértágulat, illetve a vérellátási zavarok.

Miért fontos a nyaki lágyrész és pajzsmirigy ultrahang vizsgálat?

A nyaki lágyrészek vizsgálatához elsősorban a pajzsmirigy, a nyálmirigyek, a fültőmirigy és a nyaki nyirokcsomók vizsgálata tartozik.
A vizsgálat segítségével fény derülhet a pajzsmirigy és a nyirokcsomók méretére és szerkezetére. Láthatóvá válnak az olyan elváltozások, mint a strúma, göbök, ciszták, nyálkövesség, jó és rosszindulatú daganatok valamint a  gyulladásos folyamatok.
Indokolt lehet a pajzsmirigy vizsgálat fáradékonyság, hajhullás, fokozott idegesség, alvászavarok, gyors testsúlyvesztés-vagy növekedés esetén, illetve panaszmentes esetben is, ha a családban előfordul pajzsmirigybetegség.
A nyaki lágyrész ultrahang vizsgálatot általában fájdalmas nyálmirigyek, valamint tapintható csomó esetén javasoljuk.

Miért fontos a Carotis doppler ultrahang vizsgálat?

A carotis Doppler-vizsgálat a nyaki erek keringésének speciális vizsgálata, mely elsősorban a nyaki artériák állapotát térképezi fel. Feltétlenül javasolt dohányzás, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség, illetve érelmeszesedés esetén. A vizsgálat segíthet nyaki artériák szűkületének korai diagnózisában, ezáltal a storke kialakulásának csökkentésében.