Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy egyes fogászati kezelések megkezdéses előtt PCR alapú koronavírusteszt végzése szükséges. A kezelést végző fogorvos egyedileg bírálja el az eseteket és ad tájékoztatást a kezelési terv felállításakor a teszt esetleges szükségességéről.

Inlay / Onlay

Az inlay/onlay más szóval betét a tömések egyik fajtája, melyet lenyomat alapján a fogtechnikai laboratórium készít el, és a lenyomatvételhez képest néhány nappal később kerül speciális ragasztóval rögzítésre. Igen tartós és esztétikus, a szuvasodás által elpusztított nagyobb fogszövet pótlására kitűnően alkalmas.

Rágófogak szuvasodása esetén gyakran előfordul, hogy a fognak egy nagyobb hányada megrongálódik. Régi nagy kiterjedésű amalgám tömés helyettesítésére, gyökérkezelt fogak fedőtömésére kitűnően alkalmas. A tömések ekkora üregben nehezebben rögzíthetők, könnyebben kieshetnek. A tömés megszilárdulásakor a nagyobb mennyiségű tömőanyag jobban zsugorodhat, ezért a széli záródás tökéletlenebb lehet. Segítségével a károsodott fogak megmaradt ép fogszövete megmenthető, megtartható.

Alapanyagát tekintve készülhet kompozitból (műgyanta), kompozitból üvegszálas erősítéssel, aranyból és porcelánból.