Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy egyes fogászati kezelések megkezdéses előtt PCR alapú koronavírusteszt végzése szükséges. A kezelést végző fogorvos egyedileg bírálja el az eseteket és ad tájékoztatást a kezelési terv felállításakor a teszt esetleges szükségességéről.

Implantáció

Az implantátumok biológiailag semleges titánból készülnek, felszínük speciális eljárás során kiváló rögzülést biztosít a csontos környezethez. A foghiányok helyére, az állkapocsban kerülnek elhelyezésre (implantálásra). A beültetést követően kb. 12 hét gyógyulási időre van szükség, mialatt a csont benövi az implantátumot, és így az biztosan rögzül a csontban. A gyógyulási időt követően kerül sor a felépítmény elkészítésére, melyet becsavarnak a mesterséges foggyökérbe, és minderre kerül a látható pótlás, a korona vagy hídtag.

A fogbeültetés egyik legfontosabb eleme annak megtervezése, az egész szervezet általános egészségi állapotának felmérése. A tervezésnek manapság elengedhetetlen feltétele a csontozat állapotának felmérése, a tervezett implantátum körüli csontállomány sűrűségének meghatározása Nem mindenkinek, és nem minden fogpótlásnál lehet, és kell implantálni. Az implantáció sikerességét, élettartamát nagymértékben befolyásolják általános betegségek, mint a cukorbetegség, a szív- és keringési rendszer megbetegedései, a csontbetegségek. Amennyiben semmi sem szól az implantálás ellen, úgy érzéstelenítés alatt kerülnek behelyezésre a mesterséges foggyökerek. Az, hogy kinek hány implantátumra van szüksége, azt egyénre szabottan a pótlandó foghiány nagyságától függően tudjuk meghatározni. Nagyobb foghiányok esetén nem szükséges minden fog helyére implantátum behelyezése, csupán a kívánt hosszúságú híd rögzítéséhez elegendő számú.

A Medconnexus Gyógyászati Központ az egyik legnevesebb piacvezető implantátumgyártó, a svájci "Straumann" cég termékeit alkalmazza. Hiszen ezen beavatkozások kapcsán semmiféle kompromisszumnak nincs helye.