Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy egyes fogászati kezelések megkezdéses előtt PCR alapú koronavírusteszt végzése szükséges. A kezelést végző fogorvos egyedileg bírálja el az eseteket és ad tájékoztatást a kezelési terv felállításakor a teszt esetleges szükségességéről.

Teleröntgen

A teleröntgen felvétel egy oldalirányú koponyafelvétel. Ez a röntgen kifejezetten fogszabályozási céllal készül, rajta az arcprofil, az alsó és felső fogak egymáshoz való viszonya ábrázolódik, és egyéb a fogszabályozási kezelés megtervezéséhez nélkülözhetetlen mérési eredmények nyerhetők. Mivel a fogak egymásra vetülve ábrázolódnak, ez a felvétel nem alkalmas a fogazat állapotának megítéléséhez.

Rendelőnkben lehetőség van gyermek és felnőtt fogszabályzásra egyaránt, ezért a kezelés megkezdése előtt a röntgenképet számítógépes program segítségével pontosan kiértékeljük, és így a szükséges eljárás, a várható eredmény precízen megtervezhető. Igény szerint a más intézetben történő fogszabályozási kezeléshez a felvételt elkészítjük, és digitális (CD, DVD) formátumban a páciens rendelkezésére bocsátjuk további kiértékelés céljából.