Allergia és fogpótlások

Allergia a fogpótlások összetevőivel szemben

Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozunk bizonyos anyagokra allergiás páciensekkel, akik sok esetben hosszú ideje élnek együtt panaszaikkal. A fogászati anyagokkal, fogpótlások összetevőivel szembeni túlérzékenység leggyakrabban ízérzészavar, szájszárazság, visszatérő, krónikus gyulladásos tünetek formájában jelentkezik.

A fenti panaszok megoldásának leghatékonyabb eszköze, az allergiás reakciót kiváltó anyagok időbeni kimutatása, és azok elkerülése kezeléseink során. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a legkisebb gyanú esetén, vagy nagyobb pótlások előtt előre gondolva célszerű az allergológiai tesztek elvégzése, hiszen így számos kellemetlenség és többletköltség elkerülhető.

A Medconnexus Gyógyászati Központ Bőrgyógyászat-Allergológiai szakrendelésén nemzetközi fogászati tesztsorozatokkal igazoljuk az esetlegesen allergiás reakciókat okozó anyagok mibenlétét. Ezen információk birtokában tudja a fogorvos a fogtechnikai laboratóriummal együtt kiválasztani a beteg számára ideális fogpótlás összetevőit.

A fémkerámia koronáknál fordulnak elő leggyakrabban allergiás panaszok, a titánnál lényegesen ritkább és az aranynál, cirkónium-oxidnál és tiszta porcelánnál szinte soha nem találkozunk ilyen panaszokkal.