24 órás EKG (Holter)

Terheléses EKG

12-csatornás computeres EKG

A Medconnexus Gyógyászati Központban a piacvezető svájci "SCHILLER" cég kardiológiai diagnosztikus berendezéseit alkalmazzuk a napi gyakorlat során. A 12 csatornás computeres EKG vizsgálat lehetővé teszi a szív működése közbeni ingerületképzés, és -vezetés, ritmuszavarok vizsgálatát, azok kiértékelését, és korábbi vizsgálati eredményekkel történő összevetését.

Lehetőség van a 24 órás EKG monitorizálásra is, mely során a vizsgált személyre egy mobiltelefon-tartó övtáskához hasonló nagyságú készüléket erősítünk, ami az EKG-készítés során megszokott, nagyrészt a mellkason elhelyezett elektródákkal összekapcsolva 24 órán keresztül regisztrálja az EKG görbéket. Ezt követően számítógépre csatlakoztatva letöltjük a felvételeket, és kiértékeljük a hétköznapi terhelés során tapasztalt esetleges EKG eltéréseket. (Fontos, hogy a Holter készülékkel ne zuhanyozzunk, vagy fürödjünk!)

A szív vizsgálatának bizonyos esetekben fontos eleme a terheléses EKG-vizsgálat, hiszen néhány eltérés nyugalomban nem, csak fizikai terhelés alkalmával mutatkozik meg. Ezen eljárás kapcsán terhelés alatt tudjuk a szívműködést folyamatosan regisztrálni, az esetlegesen előforduló eltéréseket észlelni.


borgyogyaszat

MEDCONNEXUS

GYÓGYÁSZATI KÖZPONT

H-1181 Budapest Üllői út 419.

Telefon: +36 1 291-0539
+36 1 290-0921

E-mail: info@medconnexus.hu

webdesign: honlaprendeles.hu