Parodontológiai kezelések

A Medconnexus Gyógyászati Központban a fogászat összes ágazata képviselteti magát. Így betegeink az adott kor legmodernebb tudományos szemlélete szerinti kezelésben (lézeres beavatkozások) teljesen fájdalommentesen részesülhetnek. A fogágybetegségek kezelése kiemelkedő jelentősséggel bír, hiszen a fog tartószerkezetének egészsége bármilyen további beavatkozás, legyen az pótlás, tömés vagy gyökérkezelés alapját képezi.

Mikor beszélünk fogágybetegségről?

A leggyakoribb fogágybetegség (parodontitis) a fog tartószerkezetének (csont, kötőszövet, íny) gyulladásos megbetegedése. Kialakulásában a foglepedék, fogkő talaján felszaporodó speciális baktériumflóra, és adott esetekben genetikai hajlam játszik szerepet. A foggyökér és az íny között gyulladásos tasakok alakulnak ki, amik a betegség előrehaladtával egyre mélyülhetnek és végül a fog elvesztéséhez vezethetnek. A fogágybetegség kezdeti stádiumban gyakran tünetszegény, figyelemfelkeltő jelek lehetnek:

A betegség előrehaladtát sietteti az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a stressz, és egyes anyagcserezavarok.

Feltételezik, hogy a fogak elvesztésének 60-70 %-ért a fogágybetegség tehető felelőssé, valamint gyulladásos góc fenntartásával az egész szervezetet érintő hatásai lehetnek. A diagnózis felállítható röntgenfelvétel és a tasakok szondázásának segítségével. A kezeléseknél megkülönböztetünk "hagyományos" és "lézerrel kombinált" eljárásokat.

Fogágybetegség kezelése lézer segítségével:

Számos esetben sikerül a tasakokat kitisztítani lézer alkalmazásával. Előnyeként említendő, hogy a lézersugár a tasakokban előforduló összes fertőző kórokozót elpusztítja a környező szövetek károsodása nélkül. Ennek köszönhetően gyakran elkerülhető a tasakok műtéti kezelése. Az előrehaladott lézer-technológia ezen felül alkalmas gyökércsatorna tisztítására is.

parodontológia

Fogágybetegség kezelése hagyományos módszerrel:

Létezik súlyos és agresszív formájú fogágybetegség is, amelynél a különböző műtéti eljárások elengedhetetlenek. Ezek lehetnek zárt vagy nyitott kürett-ek, és különböző csontpótló eljárások, melyek szintén teljesen fájdalommentesen történnek. Az előrehaladott és agresszív esetek kezelése során a hagyományos műtéti és a lézeres kezelések kombinálásával érjük el a legjobb terápiás eredményt.


borgyogyaszat

MEDCONNEXUS

GYÓGYÁSZATI KÖZPONT

H-1181 Budapest Üllői út 419.

Telefon: +36 1 291-0539
+36 1 290-0921

E-mail: info@medconnexus.hu

webdesign: honlaprendeles.hu